Welkom in de Peloponnesos

WELKOM! - Καλώς ήρθατε !

De Peloponnesos of Πελοπόννησος is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. De charme van de Griekse zon, de ongerepte natuur, de oprechte gastvrijheid van haar inwoners en hun hartverwarmende muziek... Het zijn slechts enkele troeven van deze prachtige streek.

Ontdek de talloze verborgen parels en bewaarde geheimen van de Peloponnesos op vakantie of vanuit je vaste verblijfplaats.
Nog niet overtuigd? Wij zetten graag vier redenen voor je op een rij.

Natuur

In Griekenland leven mensen op het ritme van de natuur en het klimaat. Zon, zee en bergen: de natuurliefhebber kan hier volop zijn hart ophalen.

Lees meer

Cultuur

We kennen Griekenland allemaal uit onze geschiedenislessen: Athene als historische stad en wieg van de Olympische Spelen, land van de goden en de vele oorlogen. Ook de Peloponnesos heeft een rijke cultuur en geschiedenis.

Lees meer

Gastronomie

Griekenland, het land van Ouzo (ούζο) en olijfolie. Ook de Peloponnesos is de bestemming bij uitstek voor de echte fijnproever. Je geniet er van de authentieke Griekse keuken, met verse vis en heerlijke lokale wijnen.

Lees meer

Ontspanning

De inwoners van de Peloponnesos leven volgens het motto ‘σιγά σιγά’, wat zoveel wil zeggen als ‘geen stress, rustig aan’. Van geleefd worden naar leven, van rat race naar rust. Welkom in Griekenland!

Lees meer