Gastronomie

Gastronomie

Griekenland, het land van Ouzo (ούζο) en olijfolie. Ook de Peloponnesos is de bestemming bij uitstek voor de echte fijnproever. Je geniet er van de authentieke Griekse keuken, met verse vis en heerlijke lokale wijnen.

GastronomieGastronomieGastronomieGastronomieGastronomieGastronomie

Olijven

In de Peloponnesos kan je er niet naast kijken. Het hele schiereiland ligt bezaaid met olijfbomen. Het is er dan ook het perfecte klimaat: olijfbomen kunnen uitstekend tegen de warmte. In november en december worden de olijven geoogst en verwerkt, het jaar erop genieten we met volle teugen van de overheerlijke smaak van de zongerijpte olijven als aperitiefhapje, verwerken we geperste olijfolie in onze slaatjes en voeden we onze huid met de verzorgingsproducten op basis van olijven.

Wijn

Griekenland is onbekend en dus ook onbemind als wijnland. Nochtans is de Griekse wijn een echte aanrader. Voor wie graag iets nieuws probeert, bezoek zeker eens een Griekse wijnboer in de omgeving van Nemea (Νεμέα)!

Heerlijke eenvoud

De Griekse mediterrane keuken is eenvoudig, puur en gezond. Denk maar aan moussaka, tzatziki, souvlaki, feta… Er is voor elk wat wils! Laat je verrassen door de vele frisse slaatjes (bv. Χωριάτικη σαλάτα), de verse vis van de dag (bv. Τσιπούρα) en bijpassende wijn uit eigen streek (Νεμέα). Of pluk het zoete fruit (sinaasappelen, citroenen, limoenen, pompelmoezen) rechtstreeks van de bomen!